• In Beginsel

    Praktijk voor Ergotherapie en Coaching.

  • Ons uitgangspunt

    de regie over het eigen leven (terug) nemen

Vermoeidheid en Post-Covidklachten


Een van de specialiteiten van deze praktijk is vermoeidheid. Hiermee heb ik als praktijkhouder jarenlang ervaring opgedaan. Direct na de eerste lockdown kregen we in onze praktijk de eerste cliënten binnen met klachten na het doormaken van corona. Voor deze aandoening was geen voorgeschreven plan van aanpak. Inmiddels heb ik veel mensen met deze klachten geholpen.

Het verloop en de klachten van post-covid verschillen van die van CVS (chronisch vermoeidheids- syndroom) of een burn-out. Verschillende vormen van vermoeidheid vragen om een verschillende aanpak. Een aanpak die ook wordt aangepast aan de mogelijkheden van de mens om wie het gaat.

Neuralgische Amyotrofie/ schouderklachten

Neuralgische amyotrofie is een aandoening die door veel hulpverleners niet wordt herkend. Hij komt vaker voor dan gedacht. De behandeling vraagt om specifieke kennis van het verloop van de aandoening, de behandeling en het herstel. Deze kennis maakt optimale revalidatie van de aandoening mogelijk. Door het volgen van de cursus Plexus Management is mijn expertise in het behandelen van schouderproblemen toegenomen. Bij schouderproblemen of traumatisch schouderletsel kan ik u helpen bij het vinden van rust- en werkhoudingen en de opbouw van activiteiten.

Advies en begeleiding bij re-integratie naar werk

Advies en begeleiding bij re-integratie naar werk, arbeid gerelateerde klachten. We werken aan het krijgen van balans in belastbaarheid en belasting. Wat is echt belangrijk in uw leven? Hoe deelt u uw dagen in? Met soms kleine veranderingen en altijd passend bij uw eigen leven kunt u al veel verschil bereiken.

Ergotherapie bij Niet Aangeboren Hersenaandoeningen

Ergotherapie bij Niet Aangeboren Hersenaandoeningen, sensorische integratieproblematiek, verhoogde gevoeligheid voor zintuigelijke prikkels.
In ons huidige leven worden we de hele dag blootgesteld aan zintuigelijke informatie: harde geluiden, social media, volle agenda’s. Maar ook de prikkels die er altijd al waren: licht, mensen om ons heen, geuren kunnen al te veel zijn als je problemen hebt met sensorische prikkelverwerking. Dit kan ontstaan zijn door een trauma of aandoening van het brein. Maar ook bij bijvoorbeeld een burn-out kan dit optreden. Bij overprikkeling kunt u heel moe of onrustig worden en kunt u zich minder goed concentreren en moeilijk in slaap komen. Ik ga u helpen uw beperking te begrijpen en hoe u ermee kunt omgaan zodat u uw leven weer zo goed mogelijk kunt oppakken.

Burn-out klachten

We vormen ons een beeld van de oorzaak van het ontstaan van uw klachten. U krijgt adviezen over hoe u met uw klachten kunt omgaan om tot herstel te komen. We zoeken samen naar manieren om de dingen te kunnen doen die echt belangrijk voor u zijn en naar mogelijkheden om gewoonten die klachten opleveren te veranderen. Ten slotte kan ik u adviseren in de opbouw van uw werkzaamheden.

Ergotherapie voor chronische pijn of chronische vermoeidheidsklachten

We werken aan het krijgen van balans in belastbaarheid en belasting. Wat is echt belangrijk in uw leven? Hoe deelt u uw dagen in? Met soms kleine veranderingen en altijd passend bij uw eigen leven kunt u al veel verschil bereiken.

ReAttach

ReAttach is een wetenschappelijk onderbouwde methodiek waarbij je niet hoeft te praten. Je ervaart door ReAttach een "opgeruimd hoofd", minder klachten en minder stress. Hierdoor krijg je ruimte om effectief aan problemen en gedragsverandering te werken. Deze methodiek wordt ter ondersteuning van een coachingstraject of ergotherapeutische behandeling gebruikt als dat kan helpen om de doelen te bereiken. Het vergt een aparte opleiding van de therapeut. Door middel van ritmische aanraking van de handen, stemgebruik en denkopdrachten, wordt alertheidsniveau, concentratie en emotiebeleving gereguleerd. Er komt een proces op gang die nieuwe (vernieuwde) verbindingen in het brein maakt waardoor u informatie (prikkels) makkelijker verwerkt en op een eenvoudige manier nieuwe gewoonten kunt aanleren. Deze methodiek is heel geschikt als iemand het gevoel heeft telkens tegen dezelfde problemen aan te lopen, geen overzicht kan krijgen over problemen en/of het hoofd “vol” zit.

Ik help u graag

Neem contact met mij op en laten we samen kijken hoe  u geholpen kunt worden.

Ingrid Daniels

Ingrid Daniels

Copyright In Beginsel © 2019. All Rights Reserved.